Levande djur

VÅRA DJUR

Att köpa ett levande djur innebär ett stort ansvar. 

Ditt djur kommer förhoppningsvis att leva tillsammans med dig i många år. Hur länge de olika djuren lever hittar du information om i våra skötselråd för det specifika djuret.

Under hela sin livstid skall din nya bästa kompis ha daglig tillsyn. Ditt djur behöver någon som byter vattnet och ger den mat varje dag och som städar och håller rent i sitt hem (buren). 

Ditt djur är helt beroende av dig, det klarar sig inte utan din vård och omsorg. Tänk på att det är ett åtagande på många års sikt, är du beredd att ta det åtagandet? Är du det minsta tveksam kanske det inte är ett levande djur du skall köpa.

Hur kommer det fungera om du skall åka bort? Finns det någon som kan ta hand om ditt djur under tiden eller kan det följa med dig på din resa?

Har du tid och lust att varje dag tillbringa tid tillsammans med din nya kompis? Ett levande djur är precis som dig, ett levande väsen med ett hjärta som vill ha kärlek och en hjärna som vill ha aktivering och utmaning. Att bara leva i en bur och få mat en gång om dagen räcker inte, du måste ge av din tid och din kärlek till ditt djur.

När du köper ett levande djur av oss har det djuret bott hos oss i allt ifrån några dagar till några veckor. Ditt djur är inte tamt av sig självt utan det blir din uppgift att lära ditt djur att tycka om dig. Att koppla ihop dig med roliga saker, mat och godis. På så sätt kommer du får en underbar kompis. Låt det ta tid i början, precis som du kan tycka det är otäckt eller lite läskigt med nya situationer kan ditt djur tycka att det är det. Det tar minst 14 dagar att få ett djur så pass tamt att det kan hälsa på dig.

Varje djurslag har sina speciella behov som behöver tillgodoses, hur dessa ser ut hittar du information om i våra skötselråd. Och vi svarar gärna på frågor och berättar hur du skall göra för att ni skall få en så bra relation tillsammans som möjligt. 

Köper du ett levande djur från oss måste du redan från början veta att du kan och vill ta hand om det eller att du eller någon i din familj inte är allergisk. Vi har inte ångerrätt eller öppet köp på levande djur.

Innan du får ta djuret med hem till dig går vi tillsammans igenom djuret så det verkar friskt när det flyttar från oss. 

Har du andra frågor eller funderingar kring ditt djur? Välkommen att fylla i formuläret så återkommer vi till dig.